Soverom

SoveromSoverommet er det stedet i boligen man tilbringer mest tid i løpet av et døgn, tro det eller ei. Mens mange kun bruker rommet når de skal sove og følgelig ikke er så veldig opptatt av hvordan det skal se ut, så mener vi her i Fleksibo og mange andre at det er dette rommet som gir de beste mulighetene for å skape en unik og rolig atmosfære. Det finnes nesten ikke begrensninger for hva man kan gjøre med soverommet, så her er det kun fantasien og kreativiteten som setter sperrer. Les videre for å få tips og inspirasjon til oppussing av soverommet.

Ting å tenke på ved oppussing av soverom

Mens man ved oppussing av badet må tenke på at det er mange ting man ikke kan gjøre selv, så er det langt enklere ved oppussing av et soverom. Det man her bør tenke på er fargevalg og faktorer som kan være avgjørende for søvnen din og trivselen på rommet. Soverommet skal tross alt være et hvilerom, slik at fargen på veggene kan være avgjørende for hvor godt du sover om natten Mange eksperter anbefaler for eksempel at man unngår hvit som farge på soverommet.

Fargevalget bør derimot være harmonisk, men heller ikke mørkt. De fleste vil også ha færrest mulig møbler på soverommet, men man behøver nødvendigvis å ha et sted å oppbevare klær og andre ting. Det beste tipset for oppussing av soverom er følgelig å sette inn et klesskap som blir en del av rommet. Det bør matche med vegger og resten av stilen, men kan i seg selv også brukes som en kontrastvegg.

Tenk også på at sengen utgjør en stor del av soverommet, og følgelig kan valg av riktig seng være avgjørende for om du får et flott soverom eller ikke. Den er tross alt midtpunktet, og vi vil påstå at det er viktigere å bruke penger på en seng man ligger godt i fremfor de mange designerelementene på soverommet.

TV på soverommet?

SoveDe lærde strides om man bør innrede soverommet med en TV eller ei. Før i tiden var det stuen som var TV-rom, men i moderne tid har dette forandret seg, og mange har flere TV-skjermer i huset. Enkelte eksperter mener at man sover dårligere samtidig som det kan påvirke sexlivet dersom man har en TV på soverommet, mens det for andre igjen nærmest er en selvfølge. Derfor mener vi at det må være opp til enhver og ethvert soverom om det er passende med en TV eller ikke.

Inspirasjon til oppussing av soverom

Det er mye man kan gjøre for å få et nytt soverom, uten at det må være den store jobben som medfører de store kostnadene. Et enkelt strøk med maling kan gi inntrykk av et helt nytt rom, eller en helt ny tapet. Soverommet er gjerne det rommet der man har sjansen til å skape noe unikt i boligen, og følgelig kan det være stilig med en kontrastvegg bak sengen. Da setter man opp en tapet som blikkfang kun på denne veggen, eller maler den i en annen farge.

Det finnes mange interiørmagasiner som fås kjøpt i kiosker og butikker, som gir gode tips og inspirasjon til oppussingen av soverommet. På nettet finner man også mye inspirasjon og bilder av flotte soverom, men vi anbefaler at man henter tips fra flere kilder for å sette det sammen til sin egen, unike idé. På den måten er sjansen størst for at du blir fornøyd med rommet!

Comments are closed.