Kjøkken

Alternativt kjøkkenMens det rommet man tilbringer mest tid på i løpet av et døgn sannsynligvis er soverommet, så vil mange mene at det er kjøkkenet som er boligens viktigste rom. Det er i alle fall det rommet som gir den største funksjonen i en bolig, og samtidig et av de dyrere rommene å pusse opp. Samtidig er det et rom som man kan tilpasse på svært mange forskjellige måter, og det har nærmest blitt en trend at kjøkkenet nå skal være minst like stilfullt og moderne som det er praktisk. I denne artikkelen får du våre beste tips til oppussing av kjøkkenet.

Ting å tenke på ved oppussing av kjøkken

Det er mye man bør tenke på dersom man skal gjøre en totalrenovering av kjøkkenet, og følgelig er det en omfattende prosess med mange fallgruver. Skal man endre på plasseringer til oppvaskmaskin, kran og stekeovn, så kan det medføre mye ekstraarbeid. Man må for eksempel tenke på at man ikke plasserer glasskap ovenfor komfyren, for å unngå skitne glass. Skal du ha integrerte eller frittstående hvitevarer, og bør man plassere oppvaskmaskinen like ved et hjørneskap? Svaret på sistnevnte er naturligvis nei, ettersom det vil blokkere for døren. Men allikevel er det slike småting mange ikke tenker på før kjøkkenet er montert.

Følgelig anbefaler vi at man får hjelp av eksperter til å planlegge kjøkkenet, selv om man vil designe og sette det opp selv. De fleste kjøkkenselgere vil bistå deg med dette, selv om du gjerne må hente inspirasjon av utstillingsmodellene i de ulike forretningene. Andre ting å tenke på er at man aldri bør plassere komfyren like ved et høyskap eller i et hjørne, da det vil skape misfarging. Kjøkkenvifter bør monteres i god avstand til komfyren, ellers vil du oppleve at det blir svært kronglete under matlagingen. Har du lite peiling på det elektriske og kobling av slanger og rør – overlat det til en ekspert da vel!

Nytt kjøkken med nye fronter

KjøkkenHar du lyst på et nytt kjøkken, men mangler det helt store budsjettet? Det behøver nemlig ikke å koste skjorta – dersom du er fornøyd med den løsningen som er i dag. Da kan man nemlig bare bytte frontene på kjøkkenet, og ettersom det er selve skapene og monteringen som koster mest, vil man da slippe unna den største regningen. Ved å bytte alle frontene til en ny stil eller en ny farge, så vil hele kjøkkenet oppleves som nytt. De fleste skap er lite slitt på innsiden, og følgelig vil de kunne brukes i mange år til.

Selv om kjøkkenet ditt er mange år gammelt, så vil det være mulig å kjøpe nye fronter. Flere forretninger selger fronter som kan tilpasses uansett mål og størrelser. Bytter man i tillegg håndtakene, så vil man på noen timer få et helt nytt kjøkken. Kanskje får du da også råd til å bytte hvitevarene til noen mer moderne, og følgelig har du spart mange tusenlapper i både penger og tidsbruk.

Inspirasjon til nytt kjøkken

Men hvordan skal ditt nye kjøkken se ut? Man har alltid noen tanker selv, men det kan være vanskelig å sette de til virkelighet. Vi anbefaler at man tar seg en tur til ulike kjøkkenforretninger og ser på de utstillingsmodellene som finnes der. Kanskje finner man sine favorittelementer fra ulike modeller, og følgelig kan man sette sammen ideene til ens eget unike kjøkken. Flere nettsider har også sine egne «kjøkken-generatorer» der du kan sette sammen kjøkkenet ditt bit for bit. Vi anbefaler også denne artikkelen fra Klikk.no der du kan få inspirasjon til hvordan et moderne og stilrent kjøkken skal se ut i dag.

Comments are closed.