Bad

Bad

Badet kan være et av de flotteste rommene i boligen, men også et av de mest sjenerende dersom det begynner å dra på årene og ikke har blitt vedlikeholdt riktig. Det er samtidig et av de dyreste rommene å pusse opp, ettersom det er mye av jobben man ikke kan gjøre selv, samtidig som badet som våtrom krever dyrere materiale enn for eksempel soverommet. Den mest gunstige løsningen når det kommer til oppussing av badet, vil for mange være å søke om en utvidelse av boliglånet. Selv om gjelden da øker, så vil man samtidig øke boligens verdi etter fullført oppussing.

Hva kan du gjøre selv på badet?

Det finnes mange «hobbyoppussere» i det ganske land, og det er mye man selv kan gjøre i boligen for å gjøre den mer moderne og flottere uten at man nødvendigvis trenger å være ekspert av den grunn. Men når det kommer til oppussing av bad, så er dette det mest spesielle rommet i boligen. Her kan man nemlig ifølge norske reguleringer ikke gjøre all jobben selv – og man må faktisk søke om tillatelse til å rive baderommet.

Under selve oppussingen er det en del ting som er regulert til sertifiserte håndverkere. For eksempel må en elektriker ta seg av alt som omhandler kobling til strømnettet. Dette innebærer at man ikke kan legge varmekabler selv og heller ikke drive med kobling av elektrisk ventilasjon. Andre ting som kan avgjøre om du får noe igjen på forsikringen dersom noe skulle vise seg å bli ødelagt, er at membranen på badet er riktig montert for å unngå vannskader.

Fliselegging og annet overflatearbeid er stort sett det du kan gjøre selv. Og som du skal lese videre om nå, er at nye fliser på badet kan være det eneste som skal til for å gi det en helt ny look.

Legge nye fliser på badet

Den enkleste løsningen dersom man vil gi badet et nytt utseende uten at man har det største budsjettet, er å gjøre noe med de flisene som allerede er der. Man kan for eksempel legge nye fliser på de gamle flisene, uten problemer, og dette er en jobb man kan gjøre selv. Det kan føre til et langt mer moderne bad, og fliser kommer i alle sorter og prisklasser.

Det er også fullt mulig å pusse de gamle flisene, for å deretter male dem. Det finnes spesialmaling for slike fliser, og resultatet med gamle fliser kan bli minst like bra som dersom man legger nye. Det finnes også en del stilige klistremerker for fliser, som for eksempel kan settes opp på den ene siden av baderommet som en kontrastvegg.

Inspirasjon til nytt bad

Dersom man ønsker å pusse opp hele badet, med både innredning og interiør, så krever det nøye planlegging. Gjør man ikke denne fasen riktig, så vil det kunne koste deg dyrt i etterkant. De fleste butikker som selger bad- og baderomsløsninger har omfattende utstillinger som gir inspirasjon til hvordan det nye badet ditt skal se ut. Du kan også hente tips fra interiørmagasiner og lignende, og så er det viktig å påpeke at det er lov å legge til egne endringer i slike utstillingsmodeller. Vi foreslår at man tar utgangspunkt i et ferdig utstilt bad, for å deretter tilpasse det etter egne tanker og ønsker.

Comments are closed.